Sembrant poesia [MENU]

Sembrant poesia

Us convidem a participar en la nova edició de Sembrant Poesia. Aquesta és una iniciativa de les veïnes i veïns d'Alboraia que tindrà lloc del 5 al 12 de juliol de 2020. És un moviment cultural i poètic de caire espontani; són les persones les qui fan possible que el poble es transforme en un escenari artístic i poètic durant una setmana.

Aquest any 2020 celebrem la cinquena edició, una xifra especial, però marcada per una situació sociosanitària complicada. La setmana de Sembrant Poesia s’inicia amb un pregó al carrer i la penjada de poemes als balcons i finestres de les cases, així com també als col·legis, escoletes, associacions, comerços, etc. Enguany no farem actes públics presencials i l’alumnat de les escoles podrà participar des de sa casa, però no es faran actes col·lectius. La Jam poètica la substituirem per diverses col·laboracions de poetes en forma de vídeo que recitaran virtualment i penjarem al web i a les xarxes.

Com podeu participar? És molt senzill. Només cal un tros de tela, llençol vell, mantell o cartolina gran i escriure un poema, un fragment, etc., en qualsevol llengua, per a reflectir la diversitat i riquesa culturals que ens envolten. Després, s’ha de penjar a una finestra, a un balcó o a qualsevol altre lloc que permeta als vianants veure’l mentre passegen pel poble.
També podeu crear artefactes poètics amb les vostres habilitats artístiques i decorar el vostre carrer o casa.

Ah! No oblideu registrar el vostre balcó i localitzar-lo al nostre mapa per tal que tots puguen trobar el vostre poema.

Al llarg de la setmana farem activitats i tallers, als quals podreu crear artefactes poètics, llegir les vostres poesies o les dels vostres autors preferits i moltes coses més. Consulteu la programació per a obtenir més informació.

El diumenge 12 de maig farem la penjada massiva als balcons i finestres. Teniu tres possibilitats:
1. Fer vosaltres el poema i penjar-lo en un lloc visible (balcó, finestra, vidriera, etc.).
2. Oferir un balcó o finestra i demanar a algú que us faça el poema. Podeu fer-ho mitjançant la nostra web.
3. Fer el poema i demanar a algú un balcó o finestra on poder penjar-lo. Podeu fer-ho mitjançant la nostra web.

Puc ajudar? El més important és ajudar a difondre Sembrant Poesia. Pdeu dir-ho als vostres amics i familiars o imprimir cartells i posar-los al vostre carrer, a l'escola, a la feina, al bar...
Descarregar cartell tamany A4 (full)
Descarregar Full informatiu

També podeu aportar material als tallers, tal com cartolina, fustes, pintures, tisores, i tot el que vulgueu per a crear artefactes poètics.

Si voleu plantejar i dirigir alguna altra activitat d'última hora fora del programa, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Ens veiem als carrers!
© Associació de veïns centre històric d'Alboraia